Meillä on viime aikoina ollu menossa tyhjennys ja loppuun käyttö operaatio. Samaa tyjennystä kaipaa myös pakastin, jonne on tavaraa kertynyt melkoisesti. Jostain kumman syystä marjoista siellä on eniten jäljellä puolukkaa. Puolukasta mulle tulee ensimmäisenä mieleen vispipuuro joten tämän kertainen ohje on siis vispipuurosta.
Vettä 1l
Puolukkaa 3dl
Sokeria 1,5 dl
Mannasuurimoita 1,5dl
Keitä kattilassa ensin puolukat niin kauan, että ne ovat hajonneet. Siivilöi puolukat pois itse en siivilöi jokakerta, mutta nyt viimeaikoina olen tehnyt myös sen. Kun neste kiehuu lisää sekaan sokeri ja mannasuurimot. Mannasuurimoita lisätesässi muista vatkata hyvin, muuten jää pakkuja. Mikäli niitä paakkuja kuitenkin vähän jää ei hätää ne saa melko hyvin vatkauksen yhteydessä pois. Kun puuro on paksuuntunut ota pois hellalta ja jätä jäähtymään.
Puuron jäähdyttyä on jäljellä enää vatkaaminen. Tämä kanattaa tehdä sähkövatkaimella, toki en ole koskaan koittanut pystyisikö sen vatkaamaan käsin. Vatkauksen jälkeen puuro kannattaa laittaa vielä jääkappiin hetkeksi ja volaa puuro on valmis.
Kommentit
Lähetä kommentti