Siirry pääsisältöön

Valmistujais valmistelut

valmistujais valmistelut
Huh onpa ollut kiirettä. Olen tehnyt viimeiset kolme viikkoa vähintään kerran viikossa laatikoita pakastimeen. Nimittäin päätin kutsua kaikki rakkaat ihmiset syömään ja samalla juhlimaan minun valmistumista. Rakastan juhlien järjestämistä, mutta täytyy myöntää että tällä viikolla tuli jo pieni ahdistus kun tajusin, että mulla on ruokavieraita lauantaina 21 henkilön verran. Meillä on vietetty monena jouluna jo joulua niin että meillä syödään, mutta silloinkin meillä on ollut syömässä vain n. 10 henkeä.

valmistujais valmistelut
 Ruuat alkaa kuitenkin olla aika lailla selvillä ja laatikoista viimeiset ovat tällä hetkellä uunissa. Ne otetaan sitten vain perjantai illalla sulaaman ja lauantaina laitetaan uuniin. Rosolliin tulevat porkkanat ja punajuuret keitän tänään illalla. Huomenna valmistan jo rosollin. Lihan tilasin valmiiksi kypsänä niin sen vain noudan perjantai aamulla. Lauantaina sekoittelen sitten tuore salaatin vasta.  Pikku hiljaa kaikki valmistuu ja samalla myös täytyy siivota asuntoa sekä suunnitella vieraille ruokailutila. Varmasti perjantaina stressi on mitä mahtavin uskoisin ainakin niin. Jollei stressiä ole vielä perjantai ilalla niin viimeistään lauantai aamulla. Illalla voikin sitten ottaa jo vähän rennommin kun kaverit tulevat juhlimaan.
valmistujais valmistelut

Jahka näistä valmistujais tohinoista päästään niin blogikin palaa taas normaaliin päiväjärjestykseensä. Sillä sitten ei hetkeen olekaan mitään ihmeellistä uutta tiedossa.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vahvimmat meistä on sirpaleista tehty

En ole kirjoittanut pitkään aikaan, mutta nyt voisi olla se hetki kun jatkan itselle niin rakasta kirjoitusharrastusta.  Aloitetaan ensin kuitenkin perinteisillä kuulumisilla sillä paljon on tapahtunut sitten viime kirjoitus kerran.  Isoimpana asiana varmaan voidaan mainita eroaminen. Parisuhde oli koko kesän hyvin hyvin vaikeaa. Kumpikaan meistä ei ollut enää onnellinen, mutta kaikkea koitettiin ja lopulta vaan tilanne oli se, että oli paras vain luovuttaa. Ei rakkaus mihinkään toki kadonnut, mutta kun tilanne oli se että sanoit mitä tahansa toinen suuttui ja häipyi ja itse jäit itkemään.  Hoidin kuitenkin eroamispäätöksen aivan väärin. Nimittäin yhtenä yönä vain kävin hakemassa televisioni, tietokoneeni ja kamerani. Seuraavana päivänä palasin pakkaamaan vaateita ja tyhjentämään huonekalujani. En puhunut, enkä keskustellut sen enempää ja myönnän se on varmasti pahinta mitä ihminen voi tehdä. Koin kuitenkin hyvin voimakaasti että minua oli loukattu sill...

Perunalaatikko

Tarvitset : 10 keskikokoista perunaa (n.700g) 400g jauhelihaa  1 sipuli 1tl suolaa  1/2rkl kokonaisia mustapippureita  2rkl voita  Munamaito: 4dl maitoa  2 kananmunaa 1/2 tl suolaa Valmistus:  Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Ruskista jauheliha ja kuulota sipuli lopuksi mausta seos suolalla. Voitele vuoka ja ala latoa vuorotellen perunaviipaleita ja sipuli lihaseosta vuokaan. Lihaseoksen päälle aina muutama pippuri.Valmista munamaito ja laita laatikko uuniin 200c noin tunniksi, että perunat ovat kypsiä.      

Keittiö ennen ja jälkeen

Tämän postauksen piti ilmestyä jo monia kuukausia sitten. Tosin, kun muitakaan postauksia ei ilmestynyt niin onko ihme ettei tätäkään. Onneksi parempi myöhään, kun ei milloinkaan.  Tammikuussa kirjoitin postauksen keittiön pöytä tasojen uudesta ilmeestä ja sen pääset lukemaan tästä . Aika pian sen jälkeen päädyttiin siihen, että maalataan kaappien ovet ja vaihdetaan samalla vetimet. Kaappien ovet maalattiin Unica Akvan sävyllä TVT 1944. Aloitettiin projekti tammikuussa mutta lopullisesti se taisi tulla valmiiksi vasta huhti-toukokuussa.  Pitkä projekti siis siitäkin tuli vaikka tarkoitus oli saada homma nopeasti valmiiksi. Elämä kuitenkin heitteli eteen kaiken laista ja se kaikki oli aina pois kaappien maalaamisesta. Muutoksessa parasta on lisääntynyt valon määrä keittiössä. Keltaiset kaapit nimittäin imivät sisäänsä kaiken valon ja keittiö oli aikaisemmin todella tumma. Kahvojen vaihto ja kaappien maalaus toi mielestäni keittiötä myös hieman ns "nykyaikaisemm...