Siirry pääsisältöön

Lähdit luokse enkelten


Toivottavasti teillä oli mukava vappu. Täällä vappu muuttui hieman synkäksi eilen illalla. Aamulla huomattiin Unskin posken olevan turvoksissa. Muutenkin kissa oli kaiken puolin väsynyt ja apea eikä yhtään oma itsensä. 


Syytä posken turvoneisuuten lähdin heti etsimään suusta, jossa näinkin pienen haavan. Arvelin sen olevan syyllinen ja päätin koittaa putsata haavaa hieman. Sekoitin Unskin ruuan joukkoon kissojen kipulääkettä sillä päättelin suun olevan kipeä haavan vuoksi. Annoin siinä sitten muille elukoille ruuat ja huomasin ettei Unski koskenut omaansa ollenkaan. Päädyin antamaan kipulääkettä suoraan ruiskulla ja, että tarjoan ruokaa myöhemmin uudelleen. Tarjosin parin tunnin päästä uudelleen, mutta ei koskenutkaan.


Siinä sitten tarkkailin kissan vointia ja totesin, että kyllä se on kovin kipeä ruokaa ei syönyt ja juomassakaan ei käynyt. Vielä lauantai aamulla Unski oli ollut oma itsensä ja yhtäkkiä ihan toisenlainen. Siinä sitten aamupäivän kissaa seuratessani päädyin konsultoimaan päivystävää eläinlääkäriä, joka sitten olikin kanssani samaa mieltä, että kannattaa tulla näyttämään.


Kello oli vähän yli viisi sunnuntai iltapäivällä, kun saavuttiin eläinlääkäriin ja Unskille laitettiin rauhoitus piikki. Piikin alkaessa vaikuttaa eläinlääkäri pääsi tutkimaan suuta. Kovinkaan kauaa ei lääkäri sitä katsellut, kun jo sanoi, että ei tämä kyllä ole mikään haava, täällä on kasvain. 


Koitan käsitellä tietoa päässäni mahdollisimman nopeasti, mutta ilmeisesti liian hitaasti sillä eläinlääkäri pyytää minua katsomaan miten paha tilanne on. Hetken aikaa asiaa käsiteltyäni esitän kysymyksen "Mitä vaihtoehtoja meillä nyt on?". Eläinlääkäri selittää siinä sitten, että kasvainta ei voi poistaa ellei sen poiston jälkeen laita suusta letkua mahaan ja tikkaa suuta kiinni. Tämä siksi, että leukaluu on vastassa sekä alhaalla, että ylhäällä. Toisena vaihto ehtona lopetus ja kolmantena kipu lääkitys ja pakko ruokinta, jonka kanssa kotiin odottamaan milloin on aika. 


 Olin liikkeellä yksin kissan kanssa joten kerroin, että minun pitää soittaa mun miehelle nyt ihan ensin ja kertoa meidän vaihtoehdot. Päädyttiin sitten tekemään raskas päätös omalta kannalta ja päästää meidän rakas pieni nukkumaan ikiunta.



Vaikeinta tässä on käsittää, että kyseessä oli alle vuoden ikäinen kissa. Kissalla ei myöskään ollut mitään sairaudesta viitteitä antavia oireita ennen eilistä aamua ja tilanne oli kuitenkin noin paha. Eniten tässä itsesyytöksiä on aiheuttanut, että jotenkin olisi pitäny huomata.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Keittiö ennen ja jälkeen

Tämän postauksen piti ilmestyä jo monia kuukausia sitten. Tosin, kun muitakaan postauksia ei ilmestynyt niin onko ihme ettei tätäkään. Onneksi parempi myöhään, kun ei milloinkaan.  Tammikuussa kirjoitin postauksen keittiön pöytä tasojen uudesta ilmeestä ja sen pääset lukemaan tästä . Aika pian sen jälkeen päädyttiin siihen, että maalataan kaappien ovet ja vaihdetaan samalla vetimet. Kaappien ovet maalattiin Unica Akvan sävyllä TVT 1944. Aloitettiin projekti tammikuussa mutta lopullisesti se taisi tulla valmiiksi vasta huhti-toukokuussa.  Pitkä projekti siis siitäkin tuli vaikka tarkoitus oli saada homma nopeasti valmiiksi. Elämä kuitenkin heitteli eteen kaiken laista ja se kaikki oli aina pois kaappien maalaamisesta. Muutoksessa parasta on lisääntynyt valon määrä keittiössä. Keltaiset kaapit nimittäin imivät sisäänsä kaiken valon ja keittiö oli aikaisemmin todella tumma. Kahvojen vaihto ja kaappien maalaus toi mielestäni keittiötä myös hieman ns "nykyaikaisemmaksi

Ystävänpäivälahja miehelle

Mietin pitkään mitä antaisin miehelle ystävänpäivälahjaksi. Oli selvää, että haluaisin antaa jotain jonka olisin osittain edes tehnyt itse, mutta joka voisi sisältää myös jotain ostettua. Tykkään lukea blogit.fi sivulta aina tuoreimpia blogipostauksia ilman, että kuitenkaan seuraan blogia joten en valitettavasti muista mistä blogista idean sain. Kuitenkin päädyin tekemään miehelle kasan kirjeitä joiden päällä lukee millä hetkellä minkäkin kirjeen saa avata. Avaa kun...saat nämä, haluat tietää miksi rakastan sinua, mielesi tekee jotain hyvää, olosi on onnekas, haluat tehdä kanssani jotain, mutta et keksi mitä ja kun olosi on onnekas. En kerro sen tarkemmin kirjeiden sisällöstä sillä tiedän mieheni silloin tällöin  vierailevan blogissani. Enkä halua hänen tietävän sisältöä ennen kuin avaa kyseisen kirjeen. Osaan kuorista ostin jotain sisälle ja osaan tein sisältöä vain itse. 

Perunalaatikko

Tarvitset : 10 keskikokoista perunaa (n.700g) 400g jauhelihaa  1 sipuli 1tl suolaa  1/2rkl kokonaisia mustapippureita  2rkl voita  Munamaito: 4dl maitoa  2 kananmunaa 1/2 tl suolaa Valmistus:  Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Ruskista jauheliha ja kuulota sipuli lopuksi mausta seos suolalla. Voitele vuoka ja ala latoa vuorotellen perunaviipaleita ja sipuli lihaseosta vuokaan. Lihaseoksen päälle aina muutama pippuri.Valmista munamaito ja laita laatikko uuniin 200c noin tunniksi, että perunat ovat kypsiä.